Weekendresan nu- få pengar tillbaka

Höstens sista solstrålar lyser över Sverige nu, och vi påminns om hur viktigt ljuset är. Förläng hösten och boka en weekendresa söderut. I italienska Florens är uteserveringarna fortfarande öppna och espresson serveras rykande het. Boka nu på Cashbacksajten Refunder som ger dig återbäring på alla dina köp – och få pengar tillbaka.flr001

En len risotto på trattorian efter att ha beundrat både Michelangelos David och Botticellis kupol, besökt de urflorentinska lyxbutikerna Gucci, Pucci och Farragamo och avnjutit en äkta espresso ståendes i ett gathörn. Har man aldrig besökt Florens är det läge nu. Boka en weekend-trip hos Flygpoolen – som är en av de butiker anslutna till caschbacksajten Refunder – och få pengar tillbaka på ditt köp.

De pengarna kan du i stället lägga på att uppleva Florens. Vi vet vad du inte får missa.

 

Mat

Latini

Det finns två saker man köar till i Florens: Uffizierna och Latini. Men du måste boka bord. På Latini serveras Florens mest genuina mat med allt från de rostade  brödskivorna med kycklinglever till vildsvin eller en bistecca alla fiorentina. Damerna får dessutom en flaska vin med sig som minne av en leende kypare som övertygar om att just du är speciell.

Adress: Via dei Palchetti 6r

 

Hotell

Casa Howard

Ett guesthouse inrett av arkitekten Tommaso Ziffer. Inget rum är det

andra likt. Gå igenom rummen på hemsidan (www.casahoward.com) och se vilket du gillar bäst.

Adress: Via della Scala 18

 

Kaféer & barer dagtid

Caffetteria Piansa

Bar med eget rosteri serverar med all säkerhet Florens bästa kaffe. Deras standardespresso består av elva olika sorters kvalitetskaffe. Kaffeälskaren kan köpa med sig Piansas lyxkaffe hem.

Adress: Viale Europa 128-130

 

Kaféer & barer nattetid

The fusion bar

Hotel Gallery Arts trendiga bar har blivit ett måste för många florentinare,

inte minst för aperitivo före middagen, med läckra tilltugg med inslag av sushi och asiatiskt kök. Elegant publik. Stänger vid midnatt och då kan man bara gå över gatan och in på Hotel Continentale.

Adress: Viccolo Dell’Oro 5

 

Shopping:

Alinari

Bröderna Alinari var det italienska fotografiets pionjärer och har haft öppet sedan 1852. Här köper du allt från ovanliga vykort till böcker om stadens historia.

Adress: Largo Alinari 15

 

Ferragamo

Skomakaren Salvatore Ferragamo blev så rik efter sina år i Hollywood att han kunde köpa ett helt palats. Där har modefamiljen idag en stor butik och museet på övervåningen rymmer närmare 10 000 par av Ferragamos berömda skor.

Adress: Via Tornabuoni 14 r x

Piazza S. Trinità 5r

 

Till picknicken:

Anzuini & Massi

Till den här slakteributiken går du för att köpa plockmat som pepparstark salami, skinka, finocchiona och vildvinskorvar. Allt är egen producerat och vaccumförpackat.

Adress: Via dei Neri 84r

 

Sandro & Ivana

En livsmedelsaffär i all sin enkelhet med ett bra utbud av ostare. En picknick ska självklart innehålla parmesan eller pecorino.

Adress: Via dei Serragli 39r

Det går inte att motstå, eller hur? Boka din resa på Flygpoolen via Refunder och njut av Toscanas pärla – Florens.

FAKTA

Refunder är en så kallad cashbacksajt som ger dig återbäring varje gång du handlar i någon av de anslutna e-butikerna. Att bli medlem hos Refunder innebär enbart fördelar för dig som konsument. Det tar bara några sekunder att registrera sig, är helt gratis och förpliktigar inte till köp, men när du ändå ska köpa något så får du både varan du vill ha – och en viss del av pengarna tillbaka! Just nu dubbel återbäring i 48 timmar för nya medlemmar. Refunder ägs bland annat av Bonnier.

Share this: