5 knep som ökar värdet på din bostad

Att ge hemmet ett lyft kräver inte alltid hantverkare och en fet budget. Här är tips från Cashbacksajten Refunder som ger dig återbäring på alla dina köp på 5 enkla knep som ökar värdet på din bostad – och trivseln!skona_hem_1303_s

Antingen du ska bo kvar eller funderar på att sälja så är det perfekt att använda sommarens lata dagar till att ge hemmet ett ansiktslyft.

Riktigt smarta hemmafixare handlar dessutom allt de behöver – från redskap och virke till möbler och textilier – med återbäring.  Genom att registrera sig gratis på cashbacksiten Refunder.se och sköta inköpen över nätet får du riktiga pengar tillbaka på allt du handlar. Ett enkelt sätt att både få en vackrare bostad och en mer välmående plånbok.

Här är fem tips som garanterat höjer wowfaktorn på ditt hem, antingen du ska sälja eller bo kvar:

  1. Fräscha upp badrummet. Badrum och kök är de områden som potentiella köpare tittar mest på. Gå över smutsiga kakelfogar med fogfinish eller ny fogmassa. Sätt nya beslag på skåpen. Kasta alla gamla produkter som inte används och in med nya, fräscha handdukar. Klart!
  1. Ge köket ett lyft. Måla om köksluckorna och byt knopparna om de känns daterade. Slipa och olja in eventuella köksbänkar i trä på nytt (du kan också betsa dem i en riktigt mörk färg om fläckarna inte går att slipa bort). Rensa bort lappar och magneter på kylskåpet. Ta en kritisk blick på köksgruppen och fundera på om bordsskivan skulle göra sig bättre med lite kakel eller färg eller om stolarna behöver nya, fräscha tygklädslar.
  1. Fixa mer förvaring. Ingenting gillas så mycket av köpsugna barnfamiljer som bra förvaringslösningar. Bygg eller köp garderober, eller skärma av ett utrymme i sovrummet med gardiner som draperi och inred det med klädställning och nätkorgar.
  1. Ge hemmet ett färgtema. Tycker du att det här med styling är svårt så är ett idiotsäkert tips att måla väggarna vita och köpa några krukor, en stor matta, ett generöst fruktfat och en vacker poster eller tavelram i en starkare accentfärg. Krångligare behöver det inte vara att få ihop ett helt hem till en harmonisk enhet.
  1. Fixa omgivningarna. Gränsen mellan ute och inne avgör hur stort och välkomnande ditt hem känns. Vackra dörrmattor både ute och inne sätter tonen direkt. Trätrall på altanen eller balkongen är skönt för bara fötter, och sköna trädgårdsmöbler inbjuder till att dröja sig kvar. Beroende på fönsterutsikt kan du antingen göra det mesta av den genom att byta från gardiner till uppfällbara jalusier, eller dölja tråkiga grannar med fönsterfilm, krukväxter eller insynsskydd i genombruten papp.

Topp 3 till hus & hem:

Inredning:

Best Canvas 10,5 procent

Joy of giving 7,5%

Urban Outfitters: 5 procent

Haléns 6,25%

Voga 6 procent

 

Byggvaror:

Bygghemma 2 procent

Clas Ohlsson 1,9 procent

Skånska Byggvaror 1,25 procent

 

Vitvaror:

Pixmania.com 1,5 procent

Cdon.com 1 procent

Tretti.se 0,5 procent

* Aktuell återbäring för köp via Refunder den 1 juli 2014.

Renovera och få pengar tillbaka

Så här fungerar det: Du köper de varor du normalt ändå skulle ha köpt, men loggar först in på Refunder.se och går därifrån till nätbutiken du vill handla i. Då registreras köpet som ett så kallat cashback-köp. Cashback  är den summa/provision som Refunder.se förhandlat fram åt dig och som en e-handlare är villig att betala för att få en kund till sin butik. När återbäringen, som ibland kan vara över 13 procent, överstiger 100 kronor kan du föra över pengarna till ditt bankkonto i valfri svensk bank. Tjänsten är helt gratis.

Share this: